AKTUELNO

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović izjavio je da je vraćena srpska zastava na školu Kralj Milutin, a da je uklonjena albanska zastava.

- Odmah kad smo čuli, reagovali smo time što smo uklonili albansku i vratili srpsku zastavu. Deca i roditelji koji su bili u školi su bili vidno uznemireni. Ovo je očigledno vid provokacije koji za cilj ima da se unese uznemirenost u našoj opštini - rekao je za Popović Kosovo online i dodao:

Škola 'Kralj Milutin' je najveca škola na centralnom Kosovu i očigledno da nekome ne odgovara što se ona proširuje. Nećemo dozvoliti nikakav vid provokacije ni sada, ni ubuduće, i uznemiravanje našeg naroda na bilo koji način. Očekujemo od policije da ovaj slucaj bude sto pre rasvetljen.

Na školskoj zgradi, tačnije delu koji se dograđuje, jutros je postavljena zastava Albanije. Zastavu su, najverovatnije, postavili izvođači radova i ona je nakon intervencije direktora tri škole, nastavnika, profesora i učenika - uklonjena.

U objektu OŠ "Kralj Milutinin" u Gračanici od 1999. godine smeštene su tri škole: osnovna škola, kao i dve srednje, Grajđevinsko-saobraćajna i Medicinska.

Zbog nedostatka prostora, ovog leta počeo je da se dograđuje aneks od još cetiri učionice, dok je građevinsku kompaniju koja izvodi radove na osnovu tenderske procedure, kako saznajemo, odabrala Opština Gračanica, koja i finansira izgradnju novog dela škole.

#Gračanica

#Srđan Popović

'